19-01-06

Season 2; disc 1.

1 & 2. Goliath.

Michael onderzoekt de moord op Ron Wilcox, een jonge man die stuit op een geheime basis in de woestijn gerund door een man die er bijna identiek aan Michel uitziet. Nadat hij ontsnapt is aan driemaal levenslang in een Afrikaanse gevangenis, keert Garthe Knight, de enige zoon van Wilton Knight, terug naar Amerika met Wilton's exvrouw Elizabeth. Rita Wilcox zoekt de hulp van de Foundation om uit te zoeken wat er met haar broer gebeurd is. Dit leid ertoe dat Michael het geheim van Red Bluff, een kernwapenbasis die op de een of andere manier met het plan van Garthe verbonden is, ontrafelt.

3. Brother's keeper.

Als gevangene Peter McCord weigert om vervroegd vrij gelaten te worden, gaat Michael de gevangenis in om hem eruit te krijgen. Eric Fenton, de halfbroer van Peter, heeft ergens in het centrum van de stad een bom geplaatst. De Foundation denkt dat het plaatsen van de bom iets met Peters verleden te maken heeft. Het is een race tegen de klok om de bom te vinden en hem op tijd uit te schakelen.

 

4. Merchants of death.

Als Amelia Clermont verdwijnt, roept haar dochter Camela de hulp van de Foundation om uit te zoeken wat er gebeurd is. Als hij haar persoonlijke eigendommen doorzoekt, vind Michael een foto van een sloopbedrijf en gaat op onderzoek uit. Hij vind de SX-411 helicopter in de rommel, een geavanceerde helicopter met zware bewapening. Gebruik makend van Camela's gelijkenis met haar moeder, weet Michael de SX-411 uit te lokken in een gevecht tegen Michael en KITT.

Gastacteur: Dana Elcar.

19:30 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 2.

5. Blind spot.

Een mysterieuze man belt de Foundation en zegt dat hij bewijs heeft dat Louis Gastner een man vermoord heeft in een autovermorzelaar. Michael maakt zich klaar om het bewijs in ontvangst te nemen, maar twee omstanderd, John en zijn vriendin Julie, zijn op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en John wordt neergeschoten. Maar Julie is blind en Michael ontdekt dat hij geen stap dichter bij de oplossing is door Julie's conditie.

6. Return to Cadiz.

Een jonge duiker wordt aangevallen terwijl hij op zoek is naar een gezonken Azteekse schat. Nadat hij aangespoeld is, leid het onderzoek van Michael en KITT naar de man die de schat hebben wil, Zachary Sloate, een genadeloze schatjager die op zoek is naar een zeldzaam Azteeks beeld genaamd Nacinda.

Gastactrice: Anne Lockhart.

 

7. K.I.T.T. the cat.

Devon vertelt Michael over een serie berovingen gepleegd door een inbreker waarvan men denkt dat het de overleden Raymond Fallan is. KITT bekijkt de file over Raymond Fallan en ontdekt dat hij een dochter heeft, Grace. Ze vertelt Michael dat ze zojuist een uitnodiging heeft ontvangen voor een feestje van George en Molly Friedrich, waar ze samen naar toe gaan. Grace excuseert zichzelf en gaat naar het toilet net op het moment dat KITT Michael oproept en zegt dat het stille alarm is afgegaan. De lichten gaan uit en de inbreker slaat weer toe. Velen geloven hierdoor dat Grace de schuldige is, inclusief Michael.
Gastactrice: Geena Davis.

8. Custom K.I.T.T.

Tijdens een middagritje met de klassieke Pennington Ascot Regency van een vriend, wordt Devon van achteren aangereden door een jonge vrouw. Angstig vraagt ze Devon om haar tasje uit de auto te pakken. Devon doet dit, en de vrouw gaat er met zijn Pennington vandoor. Devon vraagt Michael en KITT om zich aan te sluiten bij een autoshow om de dieven te vinden.

19:25 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 3.

9. Soul survivor.

Michael wordt naar het huis van een jonge vrouw gelokt waar hij gedrogeerd wordt en aan de kant van de weg gesmeten. Ondertussen slaagt een jongen, genaamd Randy, erin om KITT's CPU uit te schakelen en controle over de auto te krijgen. Terug bij de Foundation vraagt Devon aan Michael of hij denkt dat hij het huis van de vrouw terug kan vinden. Terwijl ze het verlaten huis verlaten voelt Michael dat KITT in de buurt is. Hij loopt de garage in en ziet een rode gloed uit een doos komen. Devon en Michael zijn sprakeloos als ze zich beseffen dat de rode gloed uit de doos KITT's CPU is.

10. Ring of fire.

Michael wordt diep Louisiana ingezonden om een jongevrouw te beschermen tegen haar ex-man, de ontsnapte gevangene Christopher Callan. Tijdens een achtervolging raakt KITT geimmobiliseerd in een moeras. Met KITT's systemen die storen en geen enkele manier om Devon of April te bereiken om het probleem op te lossen, is Michael aan zichzelf overgelaten om Christopher Callan te vangen en Layla's veiligheid te verzekeren.
11. Knightmares.

Terwijl hij een crimineel achtervolgt in een verlaten dam, wordt Michael serieus gewond in een explosie. Hij wordt wakker in een ziekenhuisbed en zegt dat zijn naam Michael Long is, zijn voormalige identiteit. Hij ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Nadat hij hem klemgereden heeft in een steeg, haalt KITT Michael over om in te stappen en brengt hem terug naar de Foundation. Daar vertellen Devon en Michael hem dat zijn voormalige identiteit dood is en dat hij nu Michael Knight is. Met Michaels geheugen beschadigd moet hij degene vinden die verantwoordelijk is voor zijn ongeluk en een zeldzaam mineraal vinden voor het aan buitenlandse kopers verkocht wordt.
12. Silent Knight.

Een groep van drie mannen berooft een bank en een van de mannen steelt een zakhorloge voor zichzelf. Als hij dit ziet, steelt een kleine zigeunerjongen genaamd Tino het horloge van de dief en rent recht tegen Michael en KITT aan. Michael brengt hem naar het ziekenhuis, terwijl KITT opmerkt dat de verwondingen die hij claimt nep zijn en dat hij een gouden zakhorloge heeft. Michael brengt hem terug naar zijn zus en ze stellen voor om Tino bij zijn oom Stephano onder te brengen tot de dieven gevangen zijn. Stephano bedriegt Tino en geeft hem aan de boeven. Michael moet hierdoor Tino vinden en ook de boeven zien te vangen.

19:12 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 4.

13. A Knight in shining armor.

Een gemaskerde man breekt in het gastenverblijf van de Foundation en vermoord Charlie Granger, een oude vriend van Devon. Hij neemt een schatkaart van Charlie en verdwijnt. Devon wil dat Michael Katherine gaat zoeken. Zij is Charlie's dochter en ze moet beschermd worden omdat de sleutel tot de schat in haar hanger zit. Devon vertelt Michael dat de bewaker van Charlie's erfenis, Christopher Stone, hem kwam opzoeken en na een bezoek aan zijn huis, gelooft Michael dat Stone de schuldige is. Katherine belt Stone weer en hij overtuigd haar ervan dat Michael degene is die Charlie vermoord heeft. Stone vraagt haar hem te ontmoeten buiten op straat en dat doet ze. Stone trekt een geweer en dwingt haar in een auto te stappen en hem naar de schat te brengen.

14. Diamonds aren't a girls best friend.

Michael en KITT onderzoeken de zaak van een model dat dood gevonden wordt in haar appartement na een ogenschijnlijke zelfmoord. Lauren, een collega model, gelooft dat haar vriendin vermoord werd. Michael gaat undercover als Lauren's vriend om uit te zoeken wat er echt gebeurd is. Al snel ontdekt Michael dat het de eigenaar en directeur van het modellenagentschap juwelen het land insmokkelen met hun modellen. Devon gaat undercover om Bernie Mitchell, het beroemde hoofd van het agentschap, te betrappen. Maar het plan loopt een beetje uit de hand als Lauren door laat schemeren dat ze teveel weet en wordt ontvoert.

15. White-line warriors.

Een reeks van weekendberovingen leid Michael naar Vista Beach waar hij de hoofdverdachte, Ron Prescott, moet vinden. Zijn onderzoek wordt gehinderd door Agent Rupert Craig, een arrogante politieagent die het vinden van de dader tot zijn levenswerk gemaakt heeft. Michael vindt Ron en neemt hem mee terug naar de Foundation voor de veiligheid tot hij in staat is om de echte schuldige te vinden. Tijdens een volgende beroving ontdekt Michael een connectie tussen de beroving en een bepaald liedje dat op de radio speelt.
16. Race for life.

Het nichtje van April, Becky Philips, wordt naar het ziekenhuis gebracht als ze erg ziek wordt. De dokter vertelt Michael en April dat ze een beenmergtransplantatie nodig heeft, anders zal ze sterven. In een race tegen de klok, gaat Michael op zoek naar de enige geschikte donor voor Becky's zeldzame bloedtype, Julio Rodriguez. Michael vindt het adres van Julio, maar vind in plaats van hem een agressieve bende en een winkeleigenaar die niet wil praten.

19:05 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 5.

17. Speed demons.

De Foundation sponsort een motorrace voor het goede doel, maar ontvangt een mysterieuze brief waarin staat dat het ongeluk van vorig jaar een vooropgezette moord was. Het ongeluk trof verschillende racers boven op Widow's Mountain en leek te gebeuren op het moment dat Kelly Travis een stunt deed op de top en uitgleed. Zijn beste vriend Danny Duvall, stierf toen hij in botsing kwam met Kelly. Uit bezorgdheid dat er waarheid achter de brief zit, laat Devon Michael en KITT op onderzoek uitgaan.

18 & 19. Goliath returns.

Michaels slechte 'tweelingbroer', Garthe Knight, ontsnapt uit de gevangenis als de nieuwe en verbeterde Goliath door de muur van de gevangenis heen komt. Hij trekt zich terug in zijn huis waar Adrianne Margeaux hem begroet. Ze vertelt Garthe dat zij degene was die Goliath herbouwde en hem uit de gevangenis haalde. Hun laatste plan is om een beroemde geleerde, Klaus Bergstrom, te vervangen door een kloon om de echte te verkopen aan een buitenlands land. Garthe en zijn mannen dringen binnen bij de Foundation en kidnappen Devon en April, om hen als lokaas voor Michael te gebruiken.

20. A good Knight's work.

Simpson, een van de mannen van Cameron Zachery, ziet Michael terwijl hij een van hun partners oppakt. Simpson vertelt Cameron dat hij zojuist Michael Long gezien heeft, alhoewel zijn gezicht anders is. Cameron spoort Long op en laat Gina Adams een ontmoeting met hem regelen. Ze vertelt Michael een verhaal over hoe een grote speelgoedfabrikant de ontwerpen voor een beer die zij heeft ontworpen, heeft gestolen. Michael keer terug naar de semi en hoort van Devon dat het graf van Michael Long opengemaakt is en dat ze Cameron Zachary van betrokkenheid verdenken. Devon vertelt hem dan dat Cameron Michael dood wil omdat hij banden had met Tanya Walker en hem de schuld geeft van haar dood. Cameron vangt Michael en dwingt hem om KITT in een truck te zetten en uit te zetten. Hierdoor is Michael weerloos tegen Cameron.

19:03 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 6.

21 & 22. Mouth of the snake.

Nadat een overheidsagent dood word gevonden bij de Mexicaanse grens en zijn dood verdacht is, wend zijn weduwe Joanna zich tot de Foundation voor hulp. Michael en KITT willen de zaak oplossen, maar ontdekken al snel dat ze niet alleen zijn. David Dalton, een mysterieuze vreemdeling die werkt voor het Ministerie van Justitie, werkt ook aan de zaak. De hoofdverdachte van de moord is Eduardo O'Brien, een wapenhandelaar die veel jaren buiten het bereik van de wet gebleven is en ook verschillende agenten vermoord heeft die te dicht bij zijn zaak kwamen.

23. Let it be me.

Als de leider van de band Class Action dood gevonden wordt in zijn kleedkamer belt zijn vriendin de Foundation om op onderzoek te gaan. De situatie wordt nog ingewikkelder als Michael ontdekt dat de vriendin van de bandleider eigenlijk Stevie Mason is, Michael's verloren liefde. Hij gaat bij de band als de nieuwe zanger van Class Action om de moordenaar te vinden. Geconfronteerd met zijn gevoelens voor Stevie, moet Michael leren omgaan met een verloren relatie terwijl hij tegelijkertijd de verantwoordelijke voor de moord probeert te vinden.

24. Big Iron.

Michael onderzoekt de verdwijning van machines van de bouwplaats van Frank Sanderson. Michael stuit op de plaats waar alle machinerie wordt bewaard en gaat op onderzoek uit. Hij wordt neergeschoten, gaat KITT in en wordt dan van een klif afgeduwd en levend begraven. Met nog maar 5 minuten zuurstof over besluit Michael om alle kracht te gebruiken in een ontsnappingspoging met behulp van de turbo boosters en April's nieuwe Trajectory Guide.

18:43 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |